DOLAR 34,1913
EURO 37,0821
ALTIN 2.976,51
BIST 9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 27°C
Açık
Antalya
27°C
Açık
Cum 26°C
Cts 25°C
Paz 27°C
Pts 27°C

Antalya Bülten 17.07.2024

Günaydın! Antalya’da son 24 saat içinde yaşanan gelişmelerde işte öne çıkanlar:

ARA REKLAM ALANI

UYUŞTURUCU OPERASYONLARI: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamasına göre, uyuşturucu madde imalatı ve satışını yapanlara yönelik 57 ilde Narkoçelik-27 operasyonları düzenlendi. Antalya dahil olmak üzere bu operasyonlarda 396 uyuşturucu satıcısı yakalandı. Toplamda 1 ton 700 kilogram uyuşturucu madde ve 1 milyon 181 bin uyuşturucu hap ele geçirildi.

SİLAH KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU: Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde silah kaçakçılığı yaptığı öne sürülen 3 kişi tutuklandı. Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, başka bir ilden Antalya’ya kaçak silah taşıdığı belirlenen aracı durdurdu. Araçta yapılan aramada 14 ruhsatsız tabanca ile 14 şarjör ele geçirildi.

YÜKSEK NEM VE SICAKLIK: Antalya’da yüzde 81’e ulaşan nem ve yüksek sıcaklık nedeniyle insanlar sahillere akın etti. Dün hava 33 dereceydi ve deniz suyu sıcaklığı 30 derece ölçüldü. Nem oranı da yüzde 81’e çıktı. Konyaaltı, Lara ve Sarısu sahilleri denize girenlerle dolup taştı.

SUYA ZAM TEKLİFİ: Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi, elektrik fiyatlarına gelen yüzde 38 zam nedeniyle suya zam yapılması teklifini oy birliğiyle kabul etti. Su fiyatlarına ne kadar zam geleceği, cuma günü gerçekleşecek devam meclisinde karara bağlanacak.

HAVACILIK TURİZMİ: Uluslararası Ticaret ve İşbirliği Konseyi Antalya Başkanı Erdoğan Budak, Antalya’nın havacılık turizminde bir merkez olmasının bölgenin turizm potansiyelini artıracağını belirtti. Antalya, Avrupa ve Ortadoğu’nun ortasında stratejik bir konumda bulunuyor ve havacılık turizminde lider olabilir.

MAVİ BAYRAKLAR: Antalya, Türkiye’nin en çok Mavi Bayrak’a sahip ili olma özelliğini bu yıl da korudu. Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından yürütülen Mavi Bayrak projesi kapsamında, Antalya Büyükşehir Belediyesi uhdesinde bulunan 17 halk plajı mavi bayrakla ödüllendirildi. Sarısu Halk Plajı ve Sarısu Kadınlar Plajı’na Mavi Bayraklar çekildi.

Yarın yeni haberlerle tekrar görüşmek dileğiyle! 🌞

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.