DOLAR 32,5542
EURO 34,8270
ALTIN 2.430,56
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Az Bulutlu
Antalya
26°C
Az Bulutlu
Per 26°C
Cum 26°C
Cts 27°C
Paz 28°C

ANTALYA BİRİKİM HAYAT KOLEJİ AÇILDI

ANTALYADAILYNEWS

Türkiye genelinde 43 okul 18 kampüsüyle eğitim veren Birikim Hayat Kolejinin Antalya Kampüsü törenle açıldı. Anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine eğitim verecek kampüsün açılış törenine Antalya protokolünün yanı sıra çok sayıda eğitimci, veli ve öğrenci katıldı.

ARA REKLAM ALANI

“HAYAT DENGE MODELİ”

Açılış töreninde konuşan Birikim Hayat Okulları Genel Müdürü Yusuf Yalçın;

Birikimin, bir medeniyet projesi ve kültürel bir donanım markası olmak üzere yola çıktığını ifade ederek, “ Milli ve manevi değerlerine bağlı, ailesine saygılı, milletine, vatanına, topluma faydalı bireyler yetiştirmek temel gayesidir. Biz üç ana unsuru bir saç ayağı olarak kabul ediyoruz. Akademik gelişim, Manevi Gelişim ve Sosyalleşme kültürü” dedi. Birikim’in Milli Eğitimin zorunlu müfredatını en ince ayrıntısına kadar uygulayan, bunun yanında seçmeli derslerle de hayata dokunuş anlamında kendi müfredatlarını da uyguladıklarını belirten Yalçın, “Sadece “Başarıya Odaklı” bir eğitim sisteminin, toplumsal yapımızdaki manevi deformasyonlara çare olamayacağını, bunun için ahlak ve maneviyatı öğrencilerimize aktaran bir eğitim formasyonunu temel alıyoruz. Elbette, eğitimin temeli aileden atılmaya başlanır. Ama, bir sonraki aşamada okulda, bireyler hayata bakış açılarını kuşanarak donatılır. Aile, toplum, çevre duyarlılıkları oluşur. Birikimin bu bağlamda bir hayat felsefesi var, eğitime bakışında medeniyetimize damga vuran değerlere bağlılığı esas alan bir duruşu var. Buna biz Hayat Denge modeli diyoruz ve ana okullarımızdan itibaren bu dengeyi oluşturacak nitelikte eğitim donanımlarını öğrencilerimize aktarmaya çalışıyoruz.

Hayata dokunuş dediğimiz anaokulundan itibaren hayat denge modelindeki tüm “İyi, güzel ve hakkaniyet” değerlerini çocuklarımızın belleklerine koymaya çalışıyoruz. İkinci safha ise 5-6-7-8’nci sınıf dediğimiz eğitime hazırlık süreciyle öğrencilerimizi zihinsel olarak bakışlarını hazırlıyor, bu temeli aldıktan sonra akademik süreç olan lise döneminde bilgiyle donatıyoruz” diye konuştu.


Birikim Hayat Okulları Genel Müdürü Yusuf Yalçın; bize teslim edilen çocuklarımıza gençlerimize öncelikle kendisine sonra ailesine, sonra ait olduğu topluma vatana, millete faydalı insanlar olarak yetişmesini arzu ederek çalışıyor ve gayret ediyoruz,” dedi.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.