DOLAR 32,4208
EURO 34,6292
ALTIN 2.494,86
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 21°C
Hafif Yağmurlu
Antalya
21°C
Hafif Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 25°C

Altın Susam Tescillendi

Manavgat’ın Altın susamı 15 yüzyıldan başlayarak Osmanlı saray mutfaklarının aranan lezzetlerinden biriydi. 7 yıllık bir mücadelenin ardından asırlık lezzet itibarına yeniden kavuştu. Manavgat’ın 5 asırlık Altın Susamı Türk Patent ve Marka Kurumundan coğrafi işaret aldı. Kentin ilk tescilli simgesi oldu

RAHMETLİ BOZTAŞ KENDİSİ DUYURACAKTI

Manavgat’ın Altın susamı 26.Mart 2021 tarihinde Türk Patent Kurumunun 709 numarasıyla tescillendi. Sürecin mimarı merhum Ahmet Boztaş o tarihlerde yaşam mücadelesi veriyordu. Yaşasaydı mutlu haberi bizzat kendisi duyuracaktı.

ARA REKLAM ALANI

COĞRAFİ İŞARET NEDİR?

Tadı aroması ve yağ oranıyla benzerlerinden ayrılan Manavgat Altın Susamı coğrafi işaretle birlikte belli bir standarda da kavuşmuş olacak. Manavgat’ın altın susamı bundan sonra Türk Patent ve Marka Kurumunun belirlediği standartlar dışında ticari olarak üretilemeyecek.

MANAVGAT YÖREX’TE 13 ÜRÜNÜNÜ TANITACAK

Anadolu’da yok olmaya yüz tutmuş yöresel ürünlerin üretimi, tanıtımı ve uluslararası pazarlara açılması gibi amaçlarla 10 yıl önce Antalya’da  başlatılan YÖREX fuarının coğrafi işaret farkındalığını arttırdığına dikkat çeken MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör “YÖREX’in ilk düzenlediğinde Türkiye’de 109 olan coğrafi işaretli ürün sayısı, bugün 783’e ulaştığını kaydetti. Güngör  20 Ekimde 11. Kez kapılarını açacak Yörex fuarında Manavgat’ın 13 ürününü Türkiye vitrinine çıkaracaklarını belirtti.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.