DOLAR 32,4960
EURO 34,9488
ALTIN 2.429,76
BIST 9.795,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C

ALMANLARIN AĞZI AÇIK KALACAK!

Motokaravan hayali kuran binlerce gurbetçiden sadece biri o. 6 yaşında ayak bastığı Almanya’da çalışmış didinmiş bugün Alman otomotiv devi Audi’nin tamponunu imal eden, kalite kontrolünü yapan bir uzman konumunda. Recep Bayır ,hayalleri için Türkiye’de. Gök Mobilya & Karavan gurbetçi vatandaşlarımızın hayallerini gerçekleştirmeye devam ediyor.

BİR HAYAL BİR İNSAN

Gök Mobilya’da sıradan bir gün olağan bir saat. Zamanında teslimat için mesai mefhumunun kalktığı bir zaman dilimi. Son kontroller yapılıyor. Recep Bayır az sonra baştan sona kendisinin tercihleriyle dizayn edilen ikinci evine kavuşacak. Bu bir Motokaravandan öte bir insan hikayesi. Recep Bayır’dan deneyimlerini anlatmasını rica ettik. Önce kendi hikayesiyle  başladı.

ARA REKLAM ALANI

‘AUDI A6’LARIN TAMPONLARINI YAPIYORUZ’

Recep Bayır “Almanya’ya 1978 yılında gittim. İlk gidişim trenle oldu. İyi hatırlıyorum altı yaşında idim. Dağlarda ışık yanıyordu. Biz köyde görmedik bu ışığı. Bu ışıklar nereden geliyor diye düşünmüştüm. Çocuk kreşine başladım. Almancam olmadığı için biraz zorluk çektim.  Kreşte Almanca öğrendim. Sonra okula devam ettim. Okuldan sonra araba tamirciliği üzerine meslek yapmak istedim. Sonra onu bırakarak otomotiv sektörüne girdim. 18 yaşından itibaren Mercedes, Porsche ve Audi gibi markalara lastik parçaları üretiyoruz. Tamponlarını üretiyoruz. Tampon deyip geçmemek lazım çünkü bir tamponun üzerinde kamerasından parktronikine dünya kadar malzeme var. Burada bu işin uzmanı oldum. Kendimi ilerleterek kalite denetimine girdim. Şu an Audi’ye parça yapıyoruz.A6’ların tamponlarını yapıyoruz. Tüm siparişlerin muhasebesi elimden geçiyor. Audi tamponlarının %70’i dış ülkelerden gelir ve Almanya’da üretilmez sadece montaj olur”

‘KARAVAN HAYALİMDİ’

Recep Bayır  “Karavan sahibi olmak genelde birçok insanın ulaşmak istediği bir hayal. Çok azı ıslak olur soğuk olur karavan olmaz şeklinde tavır alıyor. Bence Karavanı cazip kılan en büyük özelliği doğayla iç içe bir özgürlük sunması. Bu hayali kendi ülkemde gerçekleştirmiş olmaktan çok mutluyum.”

HAZIR KARAVAN MI? DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ OLAN MI?

Gök Mobilya & Karavanı tercih eden onlarca gurbetçi vatandaşımız gibi Recep Bayır’da hazır karavan almak yerine dönüştürmeyi tercih etmiş. İşte gerekçeleri.

Recep Bayır  “ Hazır herkeste var. Kendine özel , kendin istediğin gibi yapılan bir şey daha bir özel ve kaliteli oluyor. İnsana kendini de çok daha özel hissettiriyor. Ayrıca hazır karavanları Almanya’da her yere park edemezsiniz. Mutlaka yer kiralamanız lazım. Böyle transporter  şeklinde karavana dönüştürmek çok avantajlı , istediğiniz yere gidebilir ve park edebilirisiniz”

NEDEN GÖK MOBİLYA?

Bayır’ın Gök Mobilya’yı tercih etmesinde Otomotiv sektöründeki deneyimlerinin payı büyük. Çünkü o da bir imalatçı.

Recep Bayır  “Burayı tercih etmemde en büyük etken aynı zamanda mobilya üreticisi olmalarıydı. Çünkü Karavanı mobilyaya uydurmuyorlar. Araca göre mobilya üretiyorlar. Karavanın direk ölçüsünü alarak milimetrik iş yapıyorlar. O yüzden Gök Mobilya’yı tercih ettim”

NEDEN TÜRKİYE’Yİ TERCİH ETTİNİZ ?

Günümüz dünyasında ekonomi kuşkusuz herkesin birinci önceliği. Fakat Recep Bayır için Karavan imalatı ve dönüşümünde Türkiye’nin Avrupa’ya nazaran daha hesaplı olması tek neden değil.

Recep Bayır  “Almanya’da da karavan üretimi ve dönüşümü yapılıyor ama herkesin bütçesi yetmez.  Almanya’da sadece malzeme bütçesi Türkiye’de ki toplam maliyete eşit. Burada işçilik te çok güzel. Temiz ve sağlam da yapıyorlar. Avrupa ve Almanya standartlarındaki kış koşullarına göre izolasyonu yapılıyor”

Recep Bayır – Karavan Sahibi

KARAVAN HAYALİ OLANLARA TAVSİYELER

Karavan hayali kuran ve nereden başlayacağını bilemeyenler için Recep Bayır’ın işte reçetesi.

Recep Bayır  “Önce bir araştırsınlar anlaşmalarını ona göre yapsınlar. Tarih olarak ne zaman başlayacak ne zaman bitecek. Ödeme planı belirlesinler. Karavanın dönüşümü ilerledikçe ona göre ödeme yapsınlar. Olası sürprizlere karşı böylelikle kendilerini garantiye almış olurlar”

NEDEN ANTALYA’YI TERCİH ETTİNİZ?

Recep Bayır’ın Gök Mobilya & Karavan tercihinde Antalya’nın rolü de büyük. Çünkü Antalya ona tatil yaparken hayallerine kavuşma imkanı sağlamış.

 Recep Bayır  “Türkiye’de birçok noktadan fiyat aldım. Fakat Antalya’da izinde,  tatilimi yapıyordum.3000 km yol gelmiştim ve yorgundum. İnsan dinlenmek istiyor. Buraya geldim baktım ve tecrübeli olduklarını gördüm. Yaptıkları mobilya kalitelerini bizzat gördüm. Kendilerine daha önceden gönderdiğim check listeleri üzerine konuştuk. Neyin takılıp nelerin söküleceğini biliyorlardı zaten. Gök Mobilya’nın fiyatları Türkiye standartlarında hesaplı olmasının yanında işçilik kalitesi çok iyi. Malzeme ve işçilik maliyetleri yönünden Almanya ile karşılaştırdığımızda ise arada uçurum var. Döviz kurlarındaki yükselişte ekstra avantaj sağlıyor”

ALMANLARIN AĞZI AÇIK KALACAK’

Aracının son kontrollerini bizzat yapıyor. Ustaların son direktiflerini dinliyor. Yola çıkmadan telefon numaralarını alıyor. İçi rahat. Sonuçtan memnun. ‘Aracımın değeri ikiye katlandı, Almanların ağzı açık kalacak’ diyecek kadar da iddialı.

Recep Bayır  “Motokaravan aracımın markası, büyüklüğü ve uzunluğuyla benim için değeri ikiye katlanmış sayılır. Arabada yok yok şu anda. İstersen buraya park et yat. İçerisinde her şey var ve bu büyük bir lüks. Almanya lüks bir ülke şöyle böyle ama hayır, bunu görsünler ağızları açık kalır. Çünkü Türk milleti rahatlığı konforu sever. Bu araçta koltuğunuza oturup veya yatağınıza uzanıp televizyonunuzu izleyebilirsiniz.”

DIŞI ALMAN İÇİ TÜRK

İşte 2021 model Türk-Alman işbirliğiyle yepyeni bir kimlik kazanan, dışı Alman içi Türk Motokaravan. Türkiye’den Almanya’ya böyle yola çıkarken Gök Mobilya ve Karavan bir vatandaşımızı daha hayallerine kavuşturmanın gururunu yaşıyor.

Recep Bayır  “Aracımın markası Mercedes fakat içi Türkiye’de imal edildi. İç ve dış kalitesi birbirini tamamladığını düşünüyorum. Aracımın içi de dışı da aynı orijinallikte oldu. Bu fiyata bu arabayı kesinlikle Almanya’da yaptıramazsınız” dedi.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.