DOLAR 32,3266
EURO 35,0730
ALTIN 2.302,01
BIST 9.039,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Açık
Antalya
25°C
Açık
Cum 26°C
Cts 27°C
Paz 25°C
Pts 24°C

“Akdeniz, plastik denizi olmasın”

ANTALYADAILYNEWS

Muratpaşa Belediyesi, mavi bayraklı Erdal İnönü Kent Parkı ve Konserve Koyu falez plajlarında denizlerdeki plastik kirliliğinin ulaştığı boyuta dikkat çekmek için bilgilendirme çalışması yaptı. Çalışmada, Akdeniz’de yaşayan 134 tür deniz canlısı plastik atıkları yediğini belirtilirken sigara izmaritinin denizde 5 yıl çözülmeden kaldığı belirtildi.

ARA REKLAM ALANI

Muratpaşa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, belediyenin mavi bayraklı falez plajlarında Akdeniz’de plastik kirliliğine dikkat çekmek için bilgilendirme çalışmasına başladı. Bu kapsamda Erdal İnönü ve Konrserve Koyu falez plajlarında ilk çalışma gerçekleştirildi.

Bilgilendirme çalışmasında Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından plastik atıklar konusunda hazırlanan raporda Akdeniz’in bir plastik denizi olma riskiyle karşı karşıya olduğu vurgulandı. Söz konusu rapora göre Türkiye’den günde 144 ton plastiğin Akdeniz’e karıştığı ve Akdeniz’de yaşayan 134 tür deniz canlısı plastik atıkları yediğinin yer aldığı plaja gelen kent sakinlerine ve turistlere anlatıldı. Ayrıca, sigara izmaritinin denizde 5 yıl süreyle çözünmeden kalırken bu sürenin plastik torba için 20 yıl, plastik bardak için 50 yıl ve misina için 600 yıl olduğunu belirtildi.

Muratpaşa Belediyesi’nin plastik atıklara karşı başlattığı bilinçlendirme çalışmaları belediyenin diğer mavi bayraklı plajları, Erenkuş, Mobil ve İnciraltı falez plajlarında devam edecek.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.