DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya °C
Antalya
°C
°C
°C
°C
°C

Antalya’da son 24 saat!

Eğitim

Avrupa Mesleki Eğitim Forumu (EfVET) Yönetim Kurulu, tarihinde ilk kez Türkiye’de bir araya gelecek. Avrupa’da mesleki ve teknik eğitimin geleceğine yön veren önemli kararların alınacağı toplantı, 18-19 Eylül tarihlerinde Antalya’nın Manavgat ilçesinde düzenlenecek.

İki gün sürecek toplantıda, EfVET Yürütme Yönetim Ekibinin seçimleri, ulusal kurul temsilcilerinin raporları, 2025 ve 2026 yıllarında düzenlenecek konferanslara ilişkin hazırlıklar ile genel kurul planlaması görüşülecek. Ayrıca, mali raporlar ve 2026 bütçe planı değerlendirilecek. Toplantının gündeminde Erasmus+ Programı ve Avrupa’nın mesleki eğitim politikaları da bulunuyor.

EfVET Türkiye Temsilcisi ve Şule Muzaffer Büyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Onur Arslan, organizasyonun Antalya’da yapılmasından büyük onur duyduklarını belirterek,
“Türkiye, Avrupa’nın mesleki eğitim vizyonuna güçlü katkılar sunuyor. Bu toplantı, yalnızca stratejik kararların alınacağı bir platform değil, aynı zamanda ülkemizin mesleki eğitim alanındaki kapasitesini ve işbirliği potansiyelini dünyaya gösterme fırsatı olacak” dedi.

Toplantıya EfVET Başkanı James Calleja’nın yanı sıra, 20 farklı ülkeden yönetim kurulu üyeleri ve politika yapıcılar da katılacak.

Kültür ve Tarih

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı alınan Antalya Arkeoloji Müzesi’nin yıkımı başladı. Yaklaşık 100 bin eserin güvenli bir şekilde taşınmasının ardından başlayan süreçle birlikte, yeni müzenin Kasım 2026’da tamamlanması hedefleniyor.

Antalya’nın Demre ilçesindeki Andriake Antik Limanı’nda yapılan kazılarda ise Roma ve Bizans dönemlerine ait önemli bulgulara ulaşıldı. Ticari yaşama dair ipuçları veren cam ve seramik atölyeleri, hatta deniz salyangozu fabrikaları bile gün yüzüne çıkarıldı. Liman ayrıca beş kilise ve bir sinagoguyla çok kültürlü yapısını gözler önüne seriyor.


Güvenlik

Antalya Emniyet Müdürlüğü, kent genelinde huzuru korumak için çalışmalarına devam ediyor. Okul çevrelerinde yapılan operasyonlarda 2.358 şahıs ve 275 araç sorgulandı, 1 aranan kişi yakalandı. Son bir hafta içinde yapılan genel asayiş denetimlerinde ise 1.619 aranan şahıs yakalandı ve 166 kişi tutuklandı. Siber suçlarla mücadele kapsamında da yasa dışı bahis ve dolandırıcılık suçlarından 6 kişi yakalandı.


Ulaşım

Batı Akdeniz’i Orta Anadolu’ya bağlayacak yeni otoyol projesinde sona yaklaşıldı. Toplam 165 kilometrelik güzergahın 133 kilometresi tamamlandı. Proje, Elmalı ve Finike arasındaki seyahat süresini 35 dakikaya indirecek.


Hayvancılık

Antalya, hayvancılık sektörünü ilgilendiren önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. 19 Eylül’de başlayacak olan Akdeniz Bölgesi Keçi Çalıştayı’nda, keçi yetiştiriciliğinin ekonomideki yeri ve çobanlık geleneğinin sorunları gibi konular masaya yatırılacak.


Spor

Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) Antalya’yı temsil edecek Beymelek, Kumluca ve Manavgat Belediyespor’un yeni sezon fikstürü belli oldu. İlk haftada Kumluca ve Manavgat Belediyespor bir derbi maçı oynayacak.

Antalya’da düzenlenen Artistik Cimnastik Türkiye Şampiyonası ise tamamlandı. İbrahim Çolak Cimnastik Salonu’nda gerçekleşen organizasyona, farklı kategorilerde toplam 135 sporcu katıldı.

YORUMLAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.