DOLAR 34,2229
EURO 37,2520
ALTIN 2.925,83
BIST 8.860,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 28°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
28°C
Parçalı Bulutlu
Çar 29°C
Per 27°C
Cum 26°C
Cts 26°C

KEŞKEK VE YAHNİ TUTKUNLARININ ADRESİ: “ELİNLE YE”

A+
A-

Manavgat’ın yüzyıllardır koruduğu lezzet mirasının en değerli parçaları olan keşkek ve yahni, modern bir dokunuşla yeniden hayat buluyor. 30 yılı aşkın deneyimiyle yöresel lezzetleri yaşatan Ali Usta, “Elinle Ye” restoranında her Cuma düzenlediği özel günlerle, Manavgatlıların damaklarını şenlendiriyor.

ARA REKLAM ALANI

Manavgat’ın tarihi dokusunda saklı kalmış lezzetlerin izini sürenler için “Elinle Ye” restoranı, vazgeçilmez bir durağa dönüştü. Ali Usta’nın sihirli elleriyle hazırlanan keşkek ve yahni, sadece bir yemek değil, aynı zamanda bir kültürel mirasın ta kendisi.

Ali Usta, bu özel lezzetleri hazırlamak için yörenin en taze malzemelerini kullanıyor. Kendine özgü yöntemleriyle hazırladığı keşkek ve yahni, müşterilerden tam not alıyor. Usta, bu lezzetleri hazırlarken, Manavgat’ta yaşayan ninelerden ve teyzelerden öğrendiği geleneksel yöntemleri titizlikle uyguluyor.

HER CUMA KEŞKEK VE YAHNİ ÖNCE BİTER

Ali Usta’nın keşkek ve yahni hakkındaki görüşleri: “Manavgat keşkeğinin en büyük özelliği sade olması ve içinde herhangi bir katkı bulunmamasıdır. Yahnide ise davar eti kullanarak yörenin özgün lezzetini yakalamaya çalışıyoruz. Müşterilerimizden aldığımız geri dönüşler çok güzel. Keşkeğimiz ve yahnimiz, her Cuma en önce biten yemeklerimizden oluyor.”

FİYATLAR 80 LİRADAN BAŞLIYOR

 Ali Usta, sadece keşkek ve yahniyle değil, haftanın her günü 18-20 çeşit sıcak yemekle menüsünü zenginleştiriyor. Restoranda, 80 TL’den başlayan fiyatlarla herkesin damak zevki ve bütçesine uygun seçenekler bulunuyor. “Elinle Ye”, geleneksel lezzetleri modern bir ambiyansla birleştirerek, müşterilerine keyifli bir yemek deneyimi sunuyor.

YÖRESEL LEZZETLERİN MODERN ADRESİ: “ELİNLE YE”

Demokrasi Bulvarında hizmet veren “Elinle Ye” restoranı, yöresel lezzetlerin yaşatılması konusunda Manavgat’ta önemli bir rol üstleniyor. Ali Usta’nın tutkusu ve müşterilerin ilgisi sayesinde, keşkek ve yahni gibi geleneksel lezzetler, gelecek nesillere aktarılıyor.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.