DOLAR 34,2610
EURO 37,1331
ALTIN 3.011,50
BIST 8.743,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Çar 26°C
Per 26°C
Cum 27°C
Cts 27°C

“Bıçak Kemiğe Dayandı!” Muhasebeciler, Vergi Dairesine Yürüdü

ARA REKLAM ALANI

Manavgat’ta muhasebeciler, iş yükünün artması ve haksız uygulamalara karşı seslerini yükseltti. Dün, Hastane Caddesi’ndeki MASMO binası önünde düzenlenen basın açıklamasıyla bir araya gelen muhasebeciler, ellerindeki pankartlar ve sembolik bir tabutla vergi dairesine yürüdü.

İş Yükü Artık Dayanılmaz Halde

Manavgat Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Sabri Keskin, yaptığı konuşmada meslektaşlarının yaşadığı zorlukları dile getirdi. Keskin, “Bıçak kemiğe dayandı” diyerek, muhasebecilerin artık dayanılmaz hale gelen iş yükü ve adil olmayan ücret tarifesiyle mücadele etmek zorunda kaldıklarını vurguladı.

Enflasyon Düzeltmesi Sorunu

Özellikle enflasyon düzeltmesi uygulamasında yaşanan sorunlara dikkat çeken Keskin, bu işlemin her üç ayda bir geçici vergi dönemlerinde de yapılması gerektiği yönündeki yönetmeliğin, hem muhasebecilere hem de işletmelere büyük yük getirdiğini belirtti. Keskin, “Bu durum, küçük işletmelerde ciddi derecede faaliyetlerini sürdürme zorluğu yaratabileceği gibi ülkemiz ekonomisi de bundan zarar görebilecektir” dedi.

Diğer Talepler

Muhasebeciler, sadece enflasyon düzeltmesi değil, aynı zamanda aşırı iş yükü, düşük ücretler, bürokratik engeller ve cezaların ağır olması gibi birçok sorunla karşı karşıya olduklarını ifade etti. Bu sorunlara çözüm bulmak için şu taleplerde bulundular:

  • Gerçek bir mali tatil: Meslektaşların rahatlayabileceği bir tatil süresi
  • Basit usulün kaldırılması ve tüm mükelleflerin beyannamelerini meslek mensuplarına imzalatılması
  • Elektronik sistemlerin geliştirilmesi ve aynı bilgilerin tekrar tekrar istenmesinin önlenmesi
  • Meslektaşların yetki ve sorumlulukları arasındaki dengesizliğin giderilmesi
  • Asgari ücret tarifelerinin güncellenmesi
  • Arabuluculuk yetkisinin Mali Müşavirlere verilmesi
  • Belirli kıdeme sahip meslek mensuplarına yeşil pasaport hakkı

Muhasebeciler, haklı talepleriyle seslerini duyurmaya devam edeceklerini belirterek, yetkililerden çözüm beklediklerini ifade etti.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.