DOLAR 34,1791
EURO 37,0558
ALTIN 2.976,40
BIST 9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cts 25°C
Paz 27°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Antalya Bülten 26.07.2024

Antalya’da son 24 saatte öne çıkan haberler:

ARA REKLAM ALANI

SAĞANAK YAĞIŞ VE FIRTINA: Dün gece saatlerinde Antalya’da başlayan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli fırtına ve yağışa hazırlıksız yakalanan Antalyalılar, otobüs durakları ve apartman altlarını kaçış noktası olarak tercih etti. Kent merkezinde yollarda trafik yoğunluğu yaşandı ve bazı noktalarda su birikintileri oluştu. Rüzgarla devrilen ağaçlar ve maddi hasarlı kazalar da meydana geldi.

BÜYÜK MANAVGAT YANGINI SONRASI ÇALIŞMALAR: Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye’nin en büyük orman yangını olarak tarihe geçen ‘Büyük Manavgat Yangını’nın 3. yıl dönümünde, yanmış bölgede yapılan çalışmaları inceledi. Toplam 5.1 milyon fidan dikildi ve bu fidanların bir kısmı yangına dayanıklı, kalanları ise kızılçam ağaçları. Böylece 60 bin hektarlık alan tamamen yeşermiş durumda.

SİBER SUÇ OPERASYONLARI: Antalya dahil 41 ilde siber suçlara yönelik düzenlenen ‘Siberağ-2’ operasyonlarında 82 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çocukları koruma konusunda kararlılıkla mücadele edildiğini vurguladı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM ÇALIŞMALARI: Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Konseyi, Türkiye’de ilk kez Sürdürülebilir Turizm Destinasyonu sertifikasyon çalışmalarını Side’de başlattı. Antalya İl Kültür Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, Side’nin Türkiye’nin en eski turizm merkezlerinden biri olduğunu ve bu çalışmanın Side için yeni bir adım olduğunu belirtti. Bu çalışma, çevresel etkilerin yanı sıra kültürel mirasın korunması, doğal güzelliklerin kullanımı, insan kaynağının eğitimi ve ticaretin sürdürülebilir yapılması gibi faktörleri içeriyor.

YAVRU DENİZ KAPLUMBAĞALARI: Manavgat ilçesinin Sorgun sahil şeridinde bu yıl toplam 715 yuva tespit edildi. Her gün yaklaşık 30 yuvadan yavru deniz kaplumbağaları çıkarak denize yolculuk yapıyor. Geciken yavruların yuvaları DEKAFOK yetkililerince açılıyor ve 157. yuva açıldıktan sonra 23 yavru Caretta Caretta denizle buluştu.

SPOR HABERİ: Corendon Alanyaspor, Portekiz 1. Lig ekiplerinden Boavista’nın formasını giyen 27 yaşındaki orta saha oyuncusu Gaius Makouta ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Kulüp, “Ailemize hoş geldin Makouta” ifadeleriyle duyurdu.

Pazartesi günü yeni gelişmeleri paylaşmak dileğiyle!

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.