DOLAR 34,2259
EURO 37,0653
ALTIN 2.994,41
BIST 8.654,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Sal 26°C
Çar 27°C
Per 27°C
Cum 28°C

Antalya Bülten 09.07.2024

İşte son 24 saat içinde Antalya’da öne çıkan gelişmeler:

ARA REKLAM ALANI

Antalya Havalimanı Yolcu Trafiği: Bu yıl 17 milyon turist hedeflenen Antalya’ya, 6 ayda iç ve dış hatlardan toplamda 14 milyon 574 bin 33 yolcu geldi. 6 Temmuz’da 206 bin yolcu ile yılın rekoru kırıldı. Antalya Havalimanı, Türkiye genelinde en yoğun trafiğe sahip beşinci havalimanı oldu. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artış yaşandı. Yolcu trafiğinin yanı sıra uçak seferleri ve kargo taşımacılığı da arttı.

Antalya Havalimanı Kapasite Toplantısı: Turizm sezonunda elde edilen rekorların daha etkin yönetilmesi ve Antalya Havalimanı’nın kapasitesinin iki katına çıkarılması amacıyla bir toplantı düzenlendi. Avrupa hava sahasındaki tıkanıklık ve sektördeki diğer sorunlar da ele alındı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı İsmail Kurt’un başkanlığında gerçekleşen bu toplantıya birçok hava yolu yetkilisi katıldı.

“Denizler Halkındır” Projesi: Kumköy sahili ve Aksu Çayı’ndaki kıyı işgalleri ve kaçak yapılar kaldırılmaya başlandı.

Seyahatsever Gençler: Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Seyahatsever” projesiyle Antalya’ya gelen öğrenciler, 5 yıldızlı otel konforunu aratmayan yurtlarda ücretsiz konaklama imkanından faydalanıyor. Bu proje 8 Temmuz’dan 25 Ağustos’a kadar devam edecek ve 18-30 yaş arasındaki gençleri kapsıyor.

Gülüklü (Hülüklü) Çorba’nın UNESCO’ya Dahil Edilmesi: Alanya Belediyesi, Alanya’nın eşsiz lezzeti Gülüklü Çorba’nın UNESCO’nun “Somut Olmayan Kültürel Miras Türkiye Ulusal Envanteri”ne dahil edilmesi için çalışmalara başladı. Bu önemli çorbanın hazırlanış süreci detaylarıyla kayıt altına alındı.

Yarın yeni gelişmelerde görüşmek üzere

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.