DOLAR 34,1892
EURO 37,0932
ALTIN 2.979,31
BIST 9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 27°C
Açık
Antalya
27°C
Açık
Cum 26°C
Cts 25°C
Paz 27°C
Pts 27°C

Antalya Bülten 04.07.2024

A+
A-

Günaydın! Antalya’da son 24 saat içinde yaşanan gelişmeler oldukça çeşitli ve önemli; İşte öne çıkan bazı haberler:

ARA REKLAM ALANI

Siber Güvenlik Operasyonları: Antalya dahil 29 ilde gerçekleştirilen Sibergöz-49 operasyonlarında, 110 şüpheli hesapta 3 milyar 750 milyon TL işlem hacmiyle yakalandı.

Uyuşturucu Operasyonları: Antalya’da uyuşturucu sevk eden gruplar ve internet üzerinden uyuşturucu satan torbacılar hedef alındı. Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Aksu ve Manavgat ilçelerinde 32 adrese yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Toplam 51 ekip, 224 personel ve 3 Narkotik Madde Arama Köpeği ile yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi.

Hanutçuluk Denetimleri: Yaz aylarıyla birlikte yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Antalya’da hanutçulukla mücadele çalışmaları devam ediyor. Turizm bölgelerinde turistleri rahatsız eden ve hanutçuluk yapan şahıslara yönelik denetimler sonucunda 100 bin 631  idari para cezası kesildi.

Turizm Sektörü: Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Saatçioğlu, turizm sezonunu değerlendirdi. Saatçioğlu,  Antalya’ya gelen turist sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13’lük bir artış olduğunu belirtti. Ancak bu artışın otellere yansımadığını söyleyen Saatçioğlu, turist sayısındaki bu artışı korumak, yaklaşık 18 milyon turisti Antalya’da ağırlamak anlamına geleceğini belirtti.

Orman Yangınlarına Karşı Önlemler: Antalya’daki ormanlar, yapay zeka destekli kameralar, insansız hava araçları (İHA) ve 42 gözetleme kulesiyle sürekli olarak izleniyor. Antalya Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, kentin ormanlık alan açısından Türkiye’nin en zengin illerinden biri olduğunu vurguladı.. Ormanları korumak için 24 saat nöbetle görev yapan personel ve akıllı kameralar kullanıldığını belirtti.

Ücretsiz Wifi ve Enjoy Kemer Projesi: Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Kemer Turizmci ve İş İnsanları Derneği (KEMİAD), “KEMİAD Ücretsiz Wifi ve Enjoy Kemer Projesi” kapsamında iş birliği protokolü imzaladı. Bu proje, işletmelerin tanıtılması, turizmde sürdürülebilirliği ve güveni artırmayı amaçlıyor. Dijitalleşme, turizmde rekabet avantajı sağlamak için önemli bir faktör olarak öne çıkıyor.

Antalya’daki gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz. Yarın yeni haberlerle görüşmek dileğiyle! 😊

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.