DOLAR 34,2493
EURO 37,1136
ALTIN 3.011,72
BIST 8.738,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Çar 26°C
Per 27°C
Cum 28°C
Cts 27°C

Antalya Bülten – 23.05.2024

Günaydın, Antalya’da son 24 saatte öne çıkan gelişmeler şöyle;

ARA REKLAM ALANI
  • Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, sahillerdeki kaçak yapılar için düğmeye basıyor. Antalya’da lüks otellerin kaçak komşuları için süre doluyor: Tamamı yıkılacak. Antalya’da yıkımı yılan hikayesine dönen, lüks otellere komşu çardaklar yaz mevsiminin yaklaşmasıyla bir kez daha gündeme geldi. “Bedava tatilin adresi” olarak tanıtılan çardaklar hakkında alınan yıkım kararları, sahiplerine bildirildi. Aksu Belediyesi, kasım ayında çardakları yıkıp, yeni bir proje ile sahilden uzakta tek tip yapı sistemine geçmeyi planlıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yaptığı son açıklamada, sahillerin denetleneceğini ve kaçak yapılaşmaya izin vermeyip yıkacaklarını, tüm sahillerin vatandaşa açılacağını söyledi.
  • Antalya turizmde altın yılını yaşıyor, hedef 20 milyon turist .  Antalya Valisi Hulusi Şahin, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından düzenlenen geleneksel aylık buluşmada turizm planları, mevcut durumu ve hedefleri hakkında değerlendirmede bulundu. Türkiye’de bacasız sanayi olarak nitelendirilen turizm sektörünün gün geçtikçe büyüdüğünü ve Antalya’nın bunda önemli bir payı bulunduğunu aktaran Şahin, “Ülkemizin ve Antalya’mızın nezdinde turizm gelirlerimiz hızla büyüyor, ülkemizin ekonomik menfaati için bu çok önemli. Bu sene ülke olarak 60 milyar dolar, kısa bir süre sonra da 80 milyar dolar hedefine ulaşarak turizmde yeni bir rekor kırmak istiyoruz.” ifadesini kullandı. Antalya Valisi Hulusi Şahin, “Sektör temsilcileri ile uyum içinde çalışıp detaylı planlama ve koordinasyonla Antalya’da 20 milyonu aşkın misafiri ağırlayacağız” dedi.
  • Antalya’da yaz aylarının başlamasıyla birlikte, özellikle turistik bölgelerde hizmet veren safari araçlarına yönelik denetimler arttırıldı ve turlara katılan turistler bilgilendirildi.  Kemer ve Kaş İlçe Jandarma Komutanlıkları tarafından özel denetimler ve bilgilendirme seansları düzenlendi. Trafik Jandarma timlerince sürücülere ve safari turuna katılan yolculara, genel trafik kuralları, durma/duraklama ve yolcu indirme ve bindirme kuralları, hız kuralları ve takip mesafesi, geçme ve geçilme kuralları, emniyet kemeri kullanımının önemi hakkında bilgiler verildi.
  • Antalya’da Türk Mutfağı Haftası coşkusu yaşanıyor! Geleneksel lezzetlerin buluştuğu etkinlikler, coğrafi işaretli  Antalya piyazının yapımıyla başladı. “Sürdürülebilir Türk Mutfağı: Sağlıklı, Geleneksel, Atıksız” ana temasıyla gerçekleştirilen etkinliklerde, Olgunlaşma Enstitüsünde görev yapan çalışanlar, Antalya’nın coğrafi işaretli piyazının nasıl yapıldığını anlatarak piyaz sunumunda bulundu.
  • Türkiye’de büyük ölçekli uluslararası gençlik futbol kupası olan “Junior World Cup Antalya 2024”, 16-20 Mayıs 2024 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşti Arjantin’den gelen ünlü River Plate altyapı takımı, Antalya Corendon Airlines Stadı’nda oynanan muhteşem kapanış finalinde turnuva şampiyonluğunu ilan etti. Turnuvaya Antalya Valisi Hulusi Şahin, vali yardımcıları ve çok sayıda üst düzey bürokrat da katıldı.

 

Yarın görüşmek üzere…

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.