DOLAR 32,3818
EURO 34,6230
ALTIN 2.392,07
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Az Bulutlu
Antalya
26°C
Az Bulutlu
Çar 25°C
Per 27°C
Cum 23°C
Cts 20°C

Manavgat Organize Sanayi Bölgesi ve Sudan Sebepler

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Ak Parti ilçe başkanı Ahmet Ali Erol’un Organize Sanayi Bölgesi (OSB) üzerinden kendisine yönelttiği eleştirilere cevap verdi. MATSO Başkanı Güngör, ‘OSB Müteşebbis heyeti olarak üzerimize düşen bütün sorumlulukları yerine getirmemize rağmen sudan sebepler, basit bürokratik engeller yüzünden ilerleme kaydedemiyoruz’ dedi.

ARA REKLAM ALANI

BAŞKAN GÜNGÖR; BAŞKAN EROL’A CEVAP VERDİ

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör,  MATSO ve Manavgat Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Üyelerinin de katılımı ile bir basın açıklaması yaptı. Başkan Güngör şu ifadeleri kullandı;

“Sizlerin de bildiği gibi geçen hafta Ak Parti Manavgat İlçe Başkanı Sayın Ahmet Ali Erol, Manavgat Ulualanı Koruma Platformu (MUKP) olarak düzenlediğimiz Büyük Halk Toplantısı sonrası Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktan onur duyduğum Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MATSO) ve şahsımı hedef alan bir takım açıklamalar yapmıştır.

Sayın Başkan bilmelidir ki; Ulualan mücadelesinin MATSO için 17 yıllık tarihsel bir geçmişi vardır. MATSO dün olduğu gibi bu günde Ulualanı koruma Platformu içinde üzerine düşen bütün sorumlulukları yerine getirecektir.

2006 yılında dönemin MATSO Başkanı Sayın Dr. Şükrü Vural ile Yat limanı, Tekne İmal Ve Çekek Yeri MATSO’nun gündemine gelmiştir. Bu bölge,  yapılan çalışmalar neticesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2009 -2010 yıllarında yaptığı plan değişikliği ile Yat limanı, Tekne İmal Ve Çekek Yeri olarak kayıtlara geçmiştir.

MATSO süreç içerisinde ilgili kurumlarla diyalog halinde kalarak Yat Limanı, Tekne İmal ve Çekek Yeri İhtisas OSB’nin hayata geçmesi için elinden gelen çabayı göstermiştir.

2016 yılında ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bu bölgede Yat Limanı, Tekne İmal ve Çekek Yeri yapılması amacıyla tahsis duyurusunda bulunmuştur.

2018 yılına gelindiğinde ise bunca çalışma ve teknik rapor yok sayılarak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Ulualan’a 4 tane golf oteli yapılması planlandığından dolayı Yat Limanı, Tekne İmal ve Çekek Yeri plandan çıkarılmıştır.

MATSO, yaşanan tüm bu gelişmeler üzerine Merhum Başkan Ahmet Boztaş döneminde Kültür ve Turizm Bakanlığınca yapılan bu planlamaya karşı 2019 yılında ilgili tüm kurumlara yazılı olarak itirazda bulunmuştur. 2020 yılında ise Antalya İdare Mahkemesine dava açmıştır.

Konuyla ilgili dava süreci Danıştay nezdinde devam etmektedir. Biz göreve talip olduğumuzda geçmişten günümüze MATSO’nun tüm manevi mirasını sahipleneceğimizin sözünü verdik.

 Bugün 8 binden fazla üyemize verdiğimiz MATSO’nun manevi mirasına sahip çıkacağız sözünün takipçisi oluyoruz. Ak Parti Manavgat İlçe Başkanı Sayın Ahmet Ali Erol’un “iş dünyasının temsilcisi olduğunu iddia eden” söylemini kullanarak 8 binden fazla üyesi olan bir Odanın üyelerinin hür iradesiyle seçtiği Yönetime, Başkana ve MATSO’ya itibar suikastı yapmaya çalışması boş bir çabadır.

AK Parti Manavgat ilçe Başkanı Sayın Ahmet Ali Erol şahsımı ve Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktan onur duyduğum Manavgat Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) hangi aşamada olduğunu soruyor. Bu konuda bir arpa boyu yol alınmadığını iddia eden Sayın Başkan, OSB çalışmalarında çıkan bürokratik engelin aşılması konusunda aslında en fazla bilgiye kendisi sahiptir.

Sayın AK Parti ilçe Başkanına yaptığımız çalışmaların Seydi Tahsin Güngör’ün şahsı için yapılan bir çalışma olmadığını kent ekonomisine değer katmak için olduğunu hatırlatmak isteriz. OSB Yönetim Kurulu Başkanı olarak şahsım ve Müteşebbis Heyet Başkanımız, Sayın Kaymakamımız ile birlikte OSB’nin bir an önce hayata geçmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

OSB Müteşebbis heyeti olarak üzerimize düşen bütün sorumlulukları yerine getirmemize rağmen sudan sebepler, basit bürokratik engeller yüzünden ilerleme kaydedemiyoruz.

Ne ilginçtir ki; Asıl bizim sormamız gereken soruyu sayın ilçe başkanı bize soruyor. Sayın Başkan bizden istenilen bütün şartları yerine getirdiğimiz halde biz neden bürokratik engellere takılıyoruz? Siz iktidarın Manavgat da ki temsilcisi değilmisiniz? Sizin göreviniz Manavgat’a yapılacak yatırımların önünü açmak değil mi? Sizden defalarca yardım talep ettiğimiz halde biz neden ilerleme kaydedemiyoruz?   Ak Parti Manavgat ilçe Başkanı Sayın Ahmet Ali Erol MATSO’yu eleştirmeden önce bu sorulara cevap vermelidir.

Bugün, bulunduğumuz makamlar topluma hizmet etmenin bir aracıdır. Toplum, görev süremiz boyunca yaptığımız çalışmaları, verdiğimiz mücadeleleri hafızasına kaydedecektir. Toplumsal hafızaya bazılarımız Manavgat’ın menfaatleri doğrultusunda hizmet etti diye geçecek,  bazılarımız da siyasi hedefleri için Manavgat’ı feda etti diye geçecektir. MATSO yönetimi olarak biz tercihimizi Manavgat’ın menfaatlerinden yana kullanıyoruz”

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.