Maximum Group, Mutfak Eşyaları ve Ev Tekstili Sektörünün Profesyonellerini 60 Milyon Dolar İhracat hedefiyle 12’nci kez Antalya’da buluşturdu. ‘İhracat,ihracat,ihracat’ mottosuyla kapılarını açan fuara 37 farklı ülkeden 600 yabancı alım heyeti katılıyor.
Fuarda Türkiye’nin en değerli 115 yerli ve milli firması inovatif ürün ve markalarını dünya vitrinine çıkartıyor. Kesin alıcı ile doğru üreticileri bir araya getiren fuarın en büyük motivasyonu sıcak satış, 4 günde hedeflenen rakam ise 60 milyon dolar ,Maximum Group’un her iki taraf için finansal güvence sağladığını sağlıklı, güvenli ve verimli bir ticaret ortamı yarattığını kaydeden Maximum Group Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bayram fuarın ilk gününü değerlendirdi hedeflerini açıkladı.
Şahin Bayram, “Maximum Group temelleri ihracat üzerine kurulmuş bir firma. Bugün burada 12’nci organizasyonumuzu gerçekleştiriyoruz.600 katılımcı müşterimiz ile 115 üretici firmamızın buluşma günü bugün. Bugünlerde ülkemizin en çok morale ihtiyaç duyulan, ihracat ile moral sağlanan günler olması sebebiyle bizim içinde hem gurur verici hem de anlamlı bir gün. Maximum Group, üretici firmalar ile satın alma heyetlerini bir araya getirerek köprü görevinde bulunuyor. Bu insanların bütün hizmetlerini ,Türkiye’deki ihtiyaçlarını tamamını ,gümrükleme, lojistik faaliyetlerini, sertifikasyonlarını ve konaklama hizmetleri dahil A’dan Z’ye bir bütün paket halinde bu hizmeti sağlamaktayız. Toplamda bugün burada 150 kişilik bir ekibimiz var. Toplamda 1000’e ulaşan tüm misafirlerimize hizmet etmekten şeref duyuyoruz. Her şeyden önce bu ülkeden çıkacak her toplu iğnenin kıymetinin bilincinde olan insanlarız. Şahsım ve ekibim ihracat vurgusundaki üretkenliği ve devamlılığı sağlamaya devam edecektir. Bizim için çok kıymetli ve anlamlı bir gün” ifadelerini kullandı
Maximum Group’un 12’nci Mutfak Eşyaları ve Ev Tekstili fuarına 37 farklı ülkeden 600 kişilik yabancı alım heyeti katılım sağlıyor. Bu sene Kuzey Afrika ülkeleri daha çok yoğunlukta.
Şahin Bayram, “Kuzey Afrika’dan çok ciddi bir talep oldu busene fuarımıza. Özellikle Cezayir, Tunus, Fas aynı zamanda Libya, Moritanya bu bölgeler yoğun katılımın olduğu bölgeler. Ortadoğu’daki diğer ülkelerde de oldukça yoğun müşteri kitlemiz var. Haliyle körfez ülkelerinden de katılım oldukça fazla. Balkanlardan ve Avrupa’dan pek çok farklı ülkeden katılımcılarımızla beraber 37 ülkenin birleşiminden oluşan bir piramit var burada. Dolayısıyla ülkemizden farklı ülkelere ihracatı yapılan her markamız bizim için çok kıymetli. Malumunuz yakın bir dönemde Maximum Group olarak Altın Marka ödüllerinin ana sponsoru olduk. Türkiye’deki markalara oldukça değer veriyoruz. Dünyadaki diğer ülkelerdeki pazarlara ulaşmak içinde elimizden gelen gayreti sergiliyoruz. Ülkeye gelen dövizin kıymeti harbiyesi herkes tarafından takdir edilecek kadar önemli. Dolayısıyla bugün üretilen her ürünün dünyadaki farklı pazarlara satılabilmesi hem üretimimize hem istihdamımıza sürdürülebilir bir ticarete gelişmiş bir ekonominin önünü açacak en temel taşlardan biri olması sebebiyle ihracatın üretimle kardeş olduğunu düşünüyoruz ve üretiminde ülke istihdamına çok ciddi katkısı olduğunu düşünüyoruz. Bu sebeple ekibimizle beraber bu manevi ruhla çalışıyoruz “
Fuarın ilk günü itibarı ile gerçekleşen ihracat rakamlarının umut verici olduğuna dikkat çeken Bayram 4 günün sonunda hedeflerinin 60 Milyon Dolar ciroya ulaşmak olduğunu kaydetti.
Şahin Bayram, “4 günlük bu ihracat fuarı süresince elimizden gelenin en iyisini sonuna kadar yapacağız. Hedeflediğimiz ciddi oranda cirolar var. Dün itibari ile ilk başlangıçları yaptık. Gayet te güzel oldu. Hedeflerimize adım adım, gün gün gideceğiz. Bizim bu fuarımızda 600 katılımcımızla beraber 60 Milyon Dolara yakın hedeflediğimiz bir rakam vardı. 4 parta bölmüştük. İlk partı dün itibari ile tamamlamış olduk. Aşama, aşama da devam edeceğiz. Tabi bunu sadece bu rakamla da görmemek lazım. Malumunuz alınan ürünlerin kısa sürede tükenmesiyle beraber yeni siparişler (RPT) söz konusu. Burada sıcak satışın sağlanması çok kıymetli. Burası sonuç itibari ile tanıtım fuarı değil sadece. Sıcak satışın gerçekleştiği, reel satışın gerçekleştiği, canlı satışın gerçekleştiği bir organizasyon. Dolayısıyla fuar süresince oluşan rakamdan çok daha fazlası yıl içinde gerçekleşecek yeni siparişler ile artarak devam edecektir”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ihracat ile ilgili söylemlerinin kendilerini motive ettiğini belirten Maxumum Group Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bayram’ın gündeminde döviz kurlarındaki hareketlilikte vardı.
Şahin Bayram, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ihracat “Sayın Cumhurbaşkanımızın son dönemdeki çıkışları biz ihracatçıları oldukça motive etmiş durumda. Evet bugün bazı şeylerden şikayet edebiliyoruz fakat üreteci firmalarımızın neredeyse tamamı dolu. Bugün Avrupa’nın tamamı Amerika’nın belirli bölgeleri Rusya ve BDT ülkeleri dahil yılbaşı dolayısıyla tatil dönemine girmelerine rağmen şuanda üretici firmalarımızın bir çoğunda yoğunluk var. Bu ihracatın önünü açtığının çok açık göstergesi. Bunu ilgili kurumlardaki resmi değerlere baktığımız zamanda son dönemdeki kur artışlarının ihracatı ne kadar tetiklediğini hep beraber görmüş bulunmaktayız. Kur ihracatçı için her zaman büyük bir avantaj. Bunu inkar etmemek gerekir. Hammadde maliyetlerindeki değişkenlik döviz bazlı satışları kısmen de olsa balanse ettiğinden dolayı biz ihracatçılar bu anlamda biraz daha rahatız. İhracat kur denge politikasıyla orantısına bakıldığında ülkedeki diğer sektörlere oranla şuan biz ihracatçılar en avantajlı konumda yerimizi almış pozisyondayız. Bu fuardan önce bile önümüzdeki birkaç ayı fazlasıyla doldurup tamamlamış siparişlerimizi bitirmiş durumdayız şuanda. Bu organizasyonda da yapacağımız satışlarla beraber 2022 yılının ilk 4-5 aylık süre zarfındaki kapasitemizi doldurmuş olmayı hedefliyoruz” dedi