DOLAR 32,3658
EURO 34,6758
ALTIN 2.417,52
BIST 10.087,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Az Bulutlu
Antalya
25°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 26°C
Cum 22°C
Cts 22°C

MASMO DİJİTAL DÜNYAYA HAZIR !

Bir yandan Pandeminin etkisi, öte yandan yaşanan büyük yangının travması Manavgat’ta bir çok sektörü derinden etkiledi. Mali Müşavirlik mesleği de onlarda biri. Pandemi sürecinde çatı kuruluşları TURMOB’un  talepleri zamanın koşullarında karşılık bulamadı. Hayatları pahasına verdikleri mücadelenin kazanımları da yok değil elbette. Manavgat Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (MASMO) Başkanı Nezih Özgenç yılın son seminerinin açılış konuşmasında meslektaşlarına dünü hatırlattı ,bugünü anlattı. Mesleğin geleceğini ise TESMER Genel Sekreteri Prof.Dr. Cemal Yükselen,

MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEĞİNİN TANIMI DEĞİŞTİ

Prof.Dr. Cemal Yükselen, Yeni Muhasebe Normali ve Mali Müşavirlik Hizmetleri Pazarlaması’ başlıklı seminerinde MASMO üyelerine Dijital dünyaya hazır mısınız? diye sordu. Dijitalleşmenin mali müşavirlik mesleğini nasıl değiştirdiğini tek tek anlattı. Ezberleri bozdu, mesleğin adını yeniden tanımladı.

ARA REKLAM ALANI
Prof. Dr. Cemal Yükselen – TESMER Genel Sekreteri

‘DİJİTAL TEHDİT DEĞİL, NİMET’

Prof.Dr. Cemal Yükselen, yaklaşık bir buçuk saat süren seminerinden öne çıkan başlıklar şöyle;

*Dijitalleşmeyle muhasebe meslek mensupları daha üretken ve yetkin hale gelmesinin yanında daha fazla müşteriyle başa çıkabilecek ve müşterilere daha fazla katma değer sunabilecek.

*Teknoloji, yapay zeka sistemlerini muhasebecilerle buluşturarak birlikte çalışmalarını zaruri hale getirecek.

*Yapay zeka sistemler vasıtasıyla gelecekte muhasebe meslek mensupları kısa sürede çok fazla miktarda olan veriyi doğru bir şekilde analiz etmesi mümkün olacak.

*Geleceğin muhasebecileri, bir müşterinin kayıtlarını ve vergi hesaplamalarını yapan ve doğruluğunu kontrol eden kişi değil, firmaların işlerini sürdürebilmesi için gelecek için planlar yapan ve mühim iş kararlarının verilmesinde yardımcı olan kişiler olacaktır.

*Gelecekte muhasebe meslek mensuplarının başarılı olabilmeleri için iş danışmanı olarak rollerini yeniden tanımlamaları ve teknolojiyi benimsemeleri ve de yeni bilgi becerileri yönetmeleri gerekmektedir.

‘ENDİŞE ETMEYİN, KENDİNİZİ GÜNCELLEYİN’

Dijital gelişim ilerledikçe YMM’lerin denetimdeki fonksiyonlarının azalacağından duyulan endişenin yersiz olduğuna dikkat çeken Prof.Dr. Cemal Yükselen , “Bu süreçte, muhasebe meslek mensuplarının geleneksel yöntemler ile iş yapmaya devam etmeleri gerçekliğini artık yitirmiştir . Alın terinin yerini bundan böyle akıl teri almıştır. Meslekte ayakta kalanlar dijital gelişime ayak uyduranlar olacaktır” dedi.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.