DOLAR 32,3384
EURO 35,2023
ALTIN 2.246,65
BIST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 23°C
Açık
Antalya
23°C
Açık
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 18°C

50 YILLIK İHTİYACI KARŞILAYACAK

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle, BETUYAB’ın katkılarıyla yapımı tamamlanan Serik-2 Arıtma Tesisi törenle hizmete açıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, tesisin bölgenin alt yapı ve çevre sorunlarını ortadan kaldıracağını söyledi. Başkan Böcek, Büyükşehir Belediyesi’nin arıtma tesislerindeki başarısı sayesinde Antalya’nın Mavi Bayrak’ta dünya birincisi olduğu vurguladı.

Serik-2 Arıtma Tesisi açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Milletvekilleri, siyasi parti il başkanları, turizmciler ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Belek Turizm Bölgesi başta olmak üzere Serik ilçemiz için büyük önem taşıyan Serik-2 Arıtma Tesisinin açılışını, 2.5 yıl süren özverili çalışmalarımızın ardından nihayet bugün 2021 yılının son gününde ve son anda aldığım davet üzerine gerçekleştiriyoruz” dedi.

ARA REKLAM ALANI

Başkan Böcek, Belek Turizm Bölgesi başta olmak üzere Serik için büyük önem taşıyan Serik 2 Arıtma Tesisi ile uzun yıllardır bölgedeki terfi istasyonları ve arıtma tesisleriyle ilgili yaşanan bazı altyapı ve çevre sorunlarının ortadan kalkacağını söyledi. Başkan Böcek, Antalya’nın 640 km’lik sahil şeridinin her bir metresinde gönül rahatlığıyla denize girilebilmesi için atıksu arıtma tesisleri ve terfi merkezlerinin ASAT Genel Müdürlüğü tarafından 7 gün 24 saat kesintisiz olarak titizlikle işletildiğini ifade etti. 

MAVİ BAYRAK’TA BİRİNCİYİZ

Yatırım, revizyon, kapasite artışı gerektiren tüm tesislerde gereken ne varsa ivedilikle yapıldığına dikkat çeken Başkan Böcek, “Bu başarımızdan dolayıdır ki dünyanın en fazla Mavi Bayrağına sahip kent Antalya’dır” dedi. Söz konusu yatırımın ihale hazırlık süreçleri, sözleşmenin yürütülmesi ve kontrollük hizmetlerinin Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü’nce siyaset üstü bir tavırla gerçekleştirildiğini de vurgulayan Başkan Böcek, “Yatırımın tamamlanması için teknik ekibimiz hafta sonları dahil çalışarak kontrol hizmetlerini aksatmadan sürdürmüşlerdir” diye konuştu. 

Ersin Yazıcı, Mehmet Nuri Ersoy, Muhittin Böcek

BELEDİYE BAKANLIK İŞBİRLİĞİ

Projenin yerel yönetimlerin tecrübesi ve bakanlığın destekleri sonucu hayata geçirildiğinin altını çizen Başkan Böcek, şunları söyledi: “Biz nasıl ki bakanlığımızla yaptığımız işbirliği protokolünden ve finansal yatırımından her platformda övgüyle bahsediyorsak, Bakanlığımızın da Belediyemizin verdiği özverili çalışmalar ve bölgedeki atıksu gelirlerini Bakanlığa aktarma konusundaki desteğinden bahsetmesi son derece doğaldır. İşbirliğimizin her zaman olduğu gibi Antalya, ülkemiz ve Türk turizmi için devam etmesi en büyük arzumuzdur.”

50 YILLIK İHTİYACI KARŞILAYACAK

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise Belek 1 ve Belek 2 atıksu arıtma tesislerinin mevcut durumları ile günümüz ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Bu doğrultuda  tüm bölgenin gelecek 50 yıl atıksu sorununu çözüme kavuşturması amacıyla Bakanlığımız ile Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Protokol gereğince ASAT tarafından ihalesi yapılan Serik 2 Atıksu Arıtma Tesisi ve bağlantı alt yapı tesislerinin yapımı bakanlığımız tarafından üstlenildi. Boğazkent terfi merkezi ve terfi hatları imalatlarının tamamlanması ile yaklaşık  366 milyon liralık yatırımı bölgemize kazandırmış olacağız. Bölgede gelecek 50 yıllık atıksu sorununu da çözüme kavuşturmuş oluyoruz.”

ATIKSULAR YERLEŞİM ALANI DIŞINA TANIŞACAK

Tesisin Antalya için önemine değinen Vali Ersin Yazıcı da, “Bir dünya şehri olarak Antalyamız, yeşil sanayisiyle, çevre dostu çalışmalarıyla her konuda örnek teşkil ettiği gibi atıksuyun arıtılarak doğaya kazandırılması noktasında da örnek bir atıksu arıtma tesisi kazandı. Son teknoloji kullanılarak 66 bin metrekare arazi üzerine inşa edilen tesisimiz 2050 yılına kadar bölgemizin atıksu sorununu çözecek. Bölgedeki bütün atıksular tek merkezde toplanarak yerleşim alanlarının dışına taşınacak” dedi. 

ATIKSU GELİRLERİ 20 YIL BAKANLIĞA VERİLDİ

Serik-2 Arıtma Tesisi’nin hizmete girmesiyle Kadriye, Belek, Boğazkent Bölgesinde bulunan, diğer 2 arıtma tesisi devreden çıkarılacak ve buralardaki arıtma faaliyetini “Serik 2 Atıksu Arıtma Tesisi” üstlenecek. İki etaptan oluşan projenin ilk etabında günde ortalama 65 bin metreküp atık su arıtılabilecek. 2 etabın tamamlanıp devreye alınması ile toplam tesis kapasitesi 130 bin metreküpe çıkacak. Arıtma Tesisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 20 yıl süreyle işletilecek daha sonra ASAT’a teslim edilecek. Bu 20 yıllık süreçte Belek Bölgesinin tüm atık su gelirleri ASAT Genel Müdürlüğü tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na aktarılacak.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.