DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 22°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
22°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 27°C
Çar 25°C

Türkiye’nin ilk Millet Bahçesi Antalya’da

Antalya DailyNews

ARA REKLAM ALANI

Türkiye ’nin ilk Millet Bahçesi Antalya ‘da Şekilleniyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Işıklar’da yapımına devam ettiği Türkiye ’nin ilk Millet Bahçesi şekilleniyor. Peyzaj çalışmalarının sürdüğü projede ağaç dikimine başlandı.

Işıklar’daki eski stadyum Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk kez bir yeşil alana dönüştürülmek üzere yıkılmıştı. Başkan Menderes Türel, eski stadyum alanının, Kent Müzesi ile birlikte Türkiye’nin ilk Millet Bahçesi olacağını müjdelemişti.

Mevcut Ağaçlar Korunacak Yenileri Dikilecek

Proje kapsamında peyzaj çalışmaları için ağaç dikimine başlandı. Dikilen 18 hurma ağacının yanı sıra, mevcut ağaçlar da korunarak, yeni ağaç dikimi gerçekleştirilecek. Yürüyüş yollarının inşaatında sona gelinirken, taş döşeme işlemleri ise sürüyor.

Türkiye ’de İlk Olacak

Proje tamamlandığında tadilatı süren Kapalı Spor Salonu ise Kent Müzesi olacak. Tarihi Büyükşehir Belediyesi Binası Belediye Müzesi olarak hizmet verecek. Fen İşleri ve Çevre Sağlığı binaları da farklı müzelere ev sahipliği yapacak.

Antalya Video Haber ve İçerik Hizmetleri için AntalyaDailyNews, kaliteli içerik ve kaliteli görsel hizmeti sunar.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.