DOLAR 32,5021
EURO 34,5289
ALTIN 2.495,53
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 24°C
Az Bulutlu
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Çar 23°C
Per 23°C
Cum 21°C
Cts 22°C

Türel: “Pazara kadar değil mezara kadar”

ANTALYA DAILYNEWS

A+
A-

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, belli saatler arasında ücretsiz toplu taşıma ve 5 bin litreye kadar içme suyu bedava uygulamalarının seçimden sonra 5 yıl boyunca devam edeceğini söyledi.

ARA REKLAM ALANI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kanal V’de Gazeteci Uğur Keskin’in sunduğu ‘Seçim 2019’ un konuğu oldu. Keskin’in sorularına samimi yanıtlar veren Başkan Türel, ulaşımda belli saat aralığını ücretsiz yapmaları konusunda şunları söyledi: “Ücretsiz ulaşımı Cumartesi gününden itibaren, sabah 05.00-07.00 arası akşam 19.00-21.00 arası başlattık. Ulaşım kent merkezindeki 5 ilçede bedava oldu. Seçime kadar mı diye soru işaretleri oluştu. 1 haftalık bir hedef gibi algılandı. Bizim vaatlerimiz pazara kadar değil, mezara kadar. Dolayısıyla biz bu uygulamayı seçimden sonra 5 sene boyunca devam ettireceğiz. Biz göreve devam ettiğimiz müddetçe de bu uygulama devam edecek. Esnafımızla kol kola yürüyoruz. Havuz sistemi var. Otobüsçüler Odası Başkanımız da bununla ilgili destek mesajlarını benimle paylaştı. Onlar zaten kaç yolcu taşırlarsa taşısınlar bizden sabit bedel almaya devam ediyorlar. Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Ulaşım sisteminde ve Türkiye’deki bütün belediyeler bizim sistemimizi örnek alıyor. Ama biz bunu için emek veriyoruz, çalışıyoruz öyle kendiliğinden olmuyor.”

Türkiye’de destan yazıyoruz

5 bin litre su kullanan abonelerden ücret alınmayacağı konusunda da açıklama yapan Başkan Türel, “ Bu konuda Nisan’da yapılacak ilk ASAT Genel Kurulu’nda bununla ilgili kararları alacağız. Bu kararımızın da 5 yıl için geçerli olacağını ifade edeyim. Bunların hepsi öyle seçim arifesinde kafamıza geldi, dün akşam yattık, sabah kalktık, bugün de işte vatandaşımızla paylaşıyoruz diye olan projeler değil. Biz, bu projelere 5 sene değil, 15 senedir çalışıyoruz. Etap etap bunları Antalya’ya kazandırıyoruz” dedi.

Enerji tasarrufu desteğe dönüşecek

Türel şöyle devam etti: “Peki, 5 bin litre suyu biz nasıl ücretsiz vereceğiz? 1 milyon 200 bin abonemiz var. 1 milyon 200 bin abonemizin 444 bin 262’si, yani 3’te biri aşağı yukarı 5 bin litreden daha düşük su kullanıyor. Onlar hiç para ödemeyecek. 10 bin litre harcayan da 5 bin litre parası ödeyecek. Peki Menderes Türel bunu nasıl yapacak? Kaynağı nedir? Suyun enerji maliyeti yıllık 120-130 milyon lira. 35 megavat elektrik tüketimimiz var. Şimdi toplam 27 megavat üretim kapasiteli hidroelektrik ve güneş enerji santralleri kuruyoruz. Bunun finansmanını da Enerji Bakanlığı’ndan temin edeceğiz. Bu elektrik santralini kurduktan sonra elektriğe aşağı yukarı 90 milyon lira daha düşük bedel ödeyeceğiz. Bu enerji tasarrufunu vatandaşımıza 5 bin litre suyu ücretsiz vermek üzere desteğe dönüştürüyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.