DOLAR 32,5700
EURO 34,7581
ALTIN 2.495,33
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 23°C
Az Bulutlu
Antalya
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C

MURAT DİNÇ:KEPEZ ZENGİNLEŞECEK

ANTALYA DAILYNEWS

A+
A-

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek ve Kepez Belediye Başkan Adayı Dr. Murat Dinç, Kepez’de CHP’nin seçim bürosu açılışına katıldı. Açılışta lokma tatlısı dağıtan Böcek ve Dinç “Biz birlikte yaparız” diyerek birliktelik mesajı verdiler

ARA REKLAM ALANI

CHP’den LOKMALI AÇILIŞ

Millet İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek ve Kepez Belediye Başkan Adayı Dr. Murat Dinç, CHP’nin Ziya Gökalp Caddesi’ndeki seçim bürosu açılışına katıldı. Açılışta Böcek ve Dinç elleriyle vatandaşlara lokma tatlısı dağıttılar. Sık sık bir araya gelen Muhittin Böcek ve Murat Dinç, “Biz birlikte yaparız” diyerek birliktelik mesajı verdiler. Açılışın ardından Konyalılar Derneği’ni ziyaret eden Murat Dinç, Kepez’de yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçlarının dahi giderilemediğinin altını çizdi. Dinç, “Burada insanların büyük bir çoğunluğu işsizlikle, yoksullukla boğuşarak, sosyallikten uzak yaşıyor. Bizim belediye olarak işimiz, vatandaşlarımızı ekonomik ve psikolojik olarak refaha erdirmek. Park yapmanın, yol yapmanın övünülecek bir tarafı yok. Bunlar zaten belediyenin işi. Ben burada, yeni iş sahaları kurarak işsizlik problemini çözdüğümde, sosyal alanlar yaratarak insanların yüzünü güldürdüğüm de, çocuklarınızı gönül rahatlığı ile teslim edebileceğiniz kreşler açtığımda, öğrencilerimizin hobiler edinip, sınavlara hazırlanabileceği gençlik merkezleri kurduğumda övüneceğim. Projelerimizi esnafımızı, kadınlarımızı, gençlerimizi, çocuklarımızı doğrudan olumlu yönde etkileyecek şekilde hazırladık. Uzun vaade de kullanılabilecek, birden fazla problemi aynı anda çözebilecek projeler bunlar. Örneğin, planladığımız gençlik merkezlerinde, ailelerin çocukları için harcadıkları eğitim masraflarını en aza indirgeyebilmelerinin yanı sıra, bu gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak kalabilmesi için hobiler edinebileceği alanlara da yer vereceğim. Atama bekleyen öğretmenlere burada yeni bir iş sahası oluşmuş olacak. Projelerimizi, buna benzer şekilde, birden fazla problemi çözmeye yönelik geliştirdik” şeklinde konuştu.

“KEPEZ’İ ZENGİNLEŞTİRECEĞİZ”

Konyalılar Derneği Başkanı Süleyman Üre, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri tarafından oldukça samimi karşılanan ve ilgiyle dinlenen konuşmasının devamında bütçe ayarlamaları ve yapılacak yatırımlarla ilgili düşüncelerini de aktaran Murat Dinç, “Diyorlar ki ‘Bu kadar şeyi hangi parayla yapacaksın?’ Kepez belediyesi, Antalya’nın en zengin belediyesidir. En fazla inşaat ruhsatının verildiği, en fazla tapu satışının yapıldığı belediyedir Kepez belediyesi. Eğer bu paraları, ihtiyaçlarımız doğrultusunda harcarsak hepimize yeter. Belediye başkanının 5 adet arabayla seyahat etmesine gerek yok. Bir araç yeter bana, koruma araçlarına ihtiyacım olmayacak. Kepez halkı zaten beni korur” diye konuştu. Salonda büyük alkışla karşılanan bu sözlerin devamında Dinç, “Aynı mimarın tasarladığı bir konut, Muratpaşa’da, Konyaaltı’nda 500-600 bin lira civarıyken, Kepez’de 200-250 bin lira. Neden mi? Çünkü Kepez, insanların göz ardı ettiği, kimseye cazip gelmeyen bir görünüme sahip. Bunu aşacağız, insanların Kepez’i tercih etmelerini sağlayacağız. Kepez’i zenginleştireceğiz, Kepez’de evlerin, arsaların değerini arttıracağız. Mimar Sinan Kongre Merkezi, Varsak Kapalı Yüzme Havuzu gibi devasa fakat işlemeyen projelerle değil, daha kullanışlı, daha çok ekonomik gelir elde edebileceğimiz, bölgenin değerini ve cazibesini arttıran projelerle yapacağız bunu” ifadelerine yer verdi.

“KEPEZ’E HİZMET OLDU”

Element Medya Ajans’ın sahibi gazeteci Murat Seyirci’nin, “Daha önce sizinle Kepez’in üstündeki antik kenti ziyaret etmiştik. O zamanlar harabeydi, daha sonra mevcut belediye başkanı orayı projelendirdi” şeklinde kendisini tanıtmasının ardından Murat Dinç, “Oradaki Antik Kent ve mevcut başkanın yaptığı buna benzer birçok proje aslında bana ait. Ancak ben o dönem, o projeleri notere tasdikletmediğim için diğer aday arkadaşımız aldı. Hiç önemi yok, hatta iyi de oldu.Her ne kadar kullanımında hata da olsa Kepez’e hizmet oldu. Bu kez tasdikletmeden proje açıklamama kararı aldım. Kendi projelerimi, kendim hayata geçirmek istiyorum ki daha kullanışlı işlere imza atalım” diye yanıt verdi. Murat Seyirci’nin, “Kreş, düğün salonu, gençlik merkezi gibi projeler özel sektörü de rahatsız eden projeler. Belediyenin kreşlerinde gelir düzeyi yüksek vatandaşların çocuklarının da hizmet aldığını biliyoruz. Bu projeniz, insanların ekmeğiyle oynanması gibi bir algı yaratılabilir. Buna nasıl yön vereceksiniz?” şeklindeki sorusuna ise Dinç, “Hiç endişeniz olmasın. Kimin, neye, ne kadar ihtiyacı olduğunu tespit etmek hiç zor değil. Tüm bunları ihtiyaç kadar temin edeceğiz ve gerçekten faydalanması gerekenler faydalanacak. Kepezkart projesi de böyle işleyecek” diye karşılık verdi.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.