DOLAR 32,5997
EURO 34,8019
ALTIN 2.497,50
BIST 9.472,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 21°C
Hafif Yağmurlu
Antalya
21°C
Hafif Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 25°C

HER ŞEY DAHİL OLMAZSA OLMAZ MI ?

Antalya DailyNews

Turizmde öncelik her şey dahil mi? Turizmden beslenen esnafların durumu mu?.. Ülkemize gelen turist sayısı mı? Gelir mi? Hizmet kalitesi mi? Çok para harcayan kaliteli turist mi?

ARA REKLAM ALANI

Türkiye turizmde 2023 hedeflerine emim adımlarla yürüyor, ancak bu sorular dünden bugüne  halen turizm gündemini meşkul etmeye devam ediyor.

2018 yılında kişi sayısında kırılan rekor üstüne rekorlar dahi turizmden beslenen sektörlerin tamamını ne yazık ki memnun etmeye yetmiyor. Turizm esnafı otellerden dışarı çıkmayan turistlerin sorumlusu olarak her şey dahil sistemini görüyor.

Deniz ,Güneş ,Kum ve Her Şey Dahil

Türk turizminin dinamosu kuşkusuz deniz kum güneş ve bu pastanın çileği de her şey dahil.

Turistlerin Türkiye tercihlerinde her şey dahil in rolü yatsınamaz elbette ancak sistem ülkemizi daha çok gelir durumu düşük turistlerin buluşma noktası haline getirdi. Otellerden dışarı çıkmayan turistler para harcamadığı gibi ülkemizi tanımak için de hiçbir sosyal aktiviteye katılmıyorlar. Bu da haliyle Turizm esnafı başta olmak üzere toplam turizm gelirlerimizi olumsuz yönde etkiliyor.

4 bin 660 Esnaf Kepenk kapattı

Antalya’da yaklaşık 80 bin üyesi bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne bu yıl 10 bin 541 esnaf iş yeri açmak, 4 bin 660 esnaf ise kapatmak için başvurdu. Açılanın yarısı kadar kepenk kapatan esnaf durumun sorumlusu olarak her şey dahil sistemi görüyor.

Başkan Adlıhan Dere Antalya’ya gelen turistlerin otellerden çıkmadığını ve otellerdeki ‘her şey dahil’ sistemin esnafa her zaman olduğu gibi bu yıl da zarar verdiği görüşünde.

Herşey Dahil sistemi Turizm esnafı penceresinden günah geçişi görülmeye devam ederken otelciler açısından ise adeta olmazsa olmaz .

Her Şey Dahil Olmazsa Olmaz

MANAVGAT Side Turizm ve Otelciler Birliği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut,Her şey dahil sisteminin değişmesinin mümkün olmadığını değişme şansın dahi bulunmadığını savunuyor. Hatta Her şey dahil sistemini bir turizm biçimi olarak tanımlıyor.

Sistem Sorgulanmaya Devam ediyor

Her şey dahil sitemi gelir seviyesi yüksek turist hedefleyen Türk turizminin önünde bir engel mi? , yoksa kurtarıcı mı?  Sektör temsilcileri henüz ortak bir karara varabilmiş değil.

Hem gelir seviyesi yüksek turist gelsin hem de bu turistler otellerden dışarı çıksın alışveriş yapsın ülkemizi tanısın en önemli ortak nokta burası olsa gerek.

Bakan Ersoy’un Numan Kurtulmuş’ tan görevi alırken söyledikleri yeni dönemde yerel yönetimleri hiç olmadığı kadar turizm sektörünün en önemli çözüm odaklarından biri haline getireceğe benziyor.

Çözüm Yerel Yönetimlerde

Misafiri tesislerinden dışarı çıkaracak sebepleri oluşturabilen turizm destinasyonlarındaki belediyeler belki de bütün bu tartışmalara son verebilir ne dersiniz?

Antalya Video Haber ve İçerik Hizmetleri için Pr , Turizm , Fuar,Etkinlik vb. AntalyaDailyNews, kaliteli içerik ve kaliteli görsel hizmeti sunar

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.