DOLAR 32,3669
EURO 34,9566
ALTIN 2.325,55
BIST 9.153,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 25°C
Sal 23°C

Antalya ‘ya Uzun Yıllar Hizmet Edecek

ANTALYA DAILYNEWS

A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Aksu Kurşunlu Cami ve Kent Mezarlığı’nda Antalya’ya uzun yıllar hizmet verecek tesisler kazandırdı.

ARA REKLAM ALANI

Kurşunlu Cami-Kent Mezarlığı Projesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kurşunlu Kent Mezarlığı’nda başlattığı 20 milyon 540 bin lira yatırım maliyetli Yeni Şehir Mezarlığı Tesisleri Projesi’ni tamamladı.

Antalya için uzun vadede kentin defin ihtiyacını karşılayacak mezarlık projesi ile vatandaşlar defin işlemlerini ve ibadetlerini kolaylıkla yapabilir hale geldi. Projelendirmesi ANTEPE tarafından yapılan 1395 dönüm alan üzerine kurulu Kurşunlu Yeni Şehir Mezarlığı Projesi, toplam 230 bin metrekarelik alana sahip.Proje kapsamında gasilhane,morg binaları ve 800 kişilik cami, hizmet binası, kadınlar ve erkekler için abdesthane ve şadırvan inşa edildi. 30 adet mezar adası yolu düzenlendi. 4350 metrekarelik otopark alanı yapıldı. Projenin diğer kısımlarında ise peyzaj düzenlemesi, oturma alanları ve süs havuzları gerçekleştirildi.

Camide Selçuklu motifleri

Minare yüksekliği 33 metre, kubbe yüksekliği 20 metre olan caminin, kapalı ve yarı açık ibadet alanları ile halkın ihtiyacına cevap vermesi hedefleniyor. İç kısımları hüsn-ü hat motifleri ile süslenen caminin dış cephesi oyma Selçuklu motifleri ile bezendi.

Her detay düşünüldü

Kurşunlu Cami ve Kent Mezarlığı Projesinde vatandaşların son görevlerini yerine getirirken her türlü ihtiyaçlarının karşılanması hedeflendi. Mezarlık yönetim binasında ofis odalarının yanı sıra, ziyaretçiler için her detay düşünüldü.Projede yemek dağıtım yerleri, dinlenme ve bekleme alanları, bay-bayan tuvalet gibi halka hizmet verecek diğer üniteler de bulunuyor.

Atölye binası

Proje kapsamında, bir de atölye binası inşa edildi. Atölye binası, cenaze nakil araçları ve iş makinalarının gerekli tadilatın yapılabilmesine imkan tanıyor.Atölye de demir ve boya atölye birimi, tabut ve ahşap işlerinin imalat ve bakım işleri için ahşap atölye birimi, depolama birimi gibi üniteleri bulunuyor.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.