DOLAR 32,5577
EURO 34,8540
ALTIN 2.428,98
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Az Bulutlu
Antalya
26°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 25°C
Cts 27°C
Paz 30°C

3 bin kişiye 3 çeşit yemek

ANTALYADAILYNEWS

Antalya Büyükşehir Belediyesi, merkez ve Alanya’da hizmet veren aşevleri ile Ramazan ayında her gün yaklaşık 3 bin kişiye üç öğün sıcak yemek ulaştırıyor. Gıda mühendisleri kontrolünde aşevinde pişen yemekler ihtiyaç sahiplerinin sofrasına gidiyor.

ARA REKLAM ALANI

Sosyo-ekonomik yönden ihtiyaç sahibi, yemek yapamayacak durumda olanlar, engelli bireyler, yatalak ve toplumdaki dezavantajlı gruplara sıcak yemek dağıtımı yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi, aşevi ile gönüllere dokunuyor. 

Her gün 3 çeşit yemek

Antalya’da Toptancı Hal içinde hizmet veren Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı aşevi ihtiyaç sahiplerine her gün sıcak yemek ulaştırıyor. Aşevinde her gün yaklaşık 2 bin kişi için 3 çeşit yemek hazırlanıyor.

02.00’de pişiyor

Alanya’da hizmet veren aşevinde de her gün bin kişilik sıcak yemek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Yemekler gece 02.00’de pişirilmeye başlıyor. Diyetisyenler de kalori ve besin hesaplamaları ile yemekleri ve malzemelerin hangi oranda kullanılacağını belirliyor.

Yemeklere sıkı kontrol

Aşevinde pişirilen yemekler Gıda Mühendisleri tarafından da kontrol ediliyor. Temizlik ve hijyenin ön planda tutularak hazırlanan yemekler, ihtiyaç sahibi ailelerdeki kişi sayısına göre özel kaplara konuluyor. Sabah saatlerinde araçlara yüklenen yemekler tek tek ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştırılıyor.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.